Sundhed for dig

Om Anne-Dorthe

Selvhelbredelse og sundhed har gennem min egen historie fyldt meget fra jeg var helt ung. Jeg har tidligt måtte erfare at ansvaret for mit velbefindende og for min krop ligger hos mig.

Et omsorgsfag var et valg med et ønske og en drøm om at hjælpe andre, der er i en situation, hvor de ikke er i stand til at klare ansvaret selv og jeg blev uddannet sygeplejerske i 1999. Jeg har haft mange gode år i forskellige specialer både som fastansat og som freelance sygeplejerske og med mange dejlig kollegaer gennem tiden.

Det selvstændige liv med eget firma "Sundhed for dig" har på en eller anden måde været et meget naturligt valg da min viden om kroppen og dens funktioner samt mine værdier om at tage ansvar for eget helbred kan leves ud her.

Jeg har siden 2008 behandlet med senetensteknikken i egen klinik. Jeg har vejledt om kost og livsstil. Undervist og behandlet på en idrætsefterskole. Jeg har været tilknyttet uddannelsstedet Eilbygaard dels som underviser i kost på senetensuddannelse og dels været med til at uddanne andre i dette håndværk.

Krop og sind hænger for mig uløseligt sammen. Yoga handler netop om denne forening, om at stilne sindets konstante aktivitet og mærke kroppen. I mange år har det været mit frirum - yogamåtten - pausen hvor blikket vendes ind, for efterfølgende at kunne vende blikket ud, se lidt klarere, mærke og sanse lidt tydeligere og havde mere energi til mig selv og til at dele med andre. 

Yoga handler for mig om at øve sig i at være mere bevidst. Bevidstheden trænes på yogamåtten og det du erfarer kan tages med ud i dit hverdagsliv og være med til at skabe mere ro indeni i et samfund og en kultur, hvor gøren er højere vægtet end væren.

I maj 2018 afsluttede jeg en 850 timers uddannelse gennem Dansk Yoga. Idag underviser jeg flere ugentlige hold, afholder workshops, kurser og retreats. Gennem min yogaundervisning guider, invitere og udfordrer jeg dig til at mærke og blive bevidst om hvad der er godt for dig - hvad der er Sundhed for dig.

 

 

 

Anne-Dorthe Nygaard Bertelsen

Anne-Dorthe Nygaard Bertelsen