Sundhed for dig

Om Anne-Dorthe

Selvhelbredelse og sundhed har gennem min egen historie fyldt meget fra jeg var helt ung. Jeg har tidligt måtte erfare at ansvaret for mit velbefindende og for min krop ligger hos mig.

Et omsorgsfag var et valg med et ønske og en drøm om at hjælpe andre, der er i en situation, hvor de ikke er i stand til at klare ansvaret selv og jeg blev uddannet sygeplejerske i 1999. Jeg har haft mange gode år i forskellige specialer både som fastansat og som freelance sygeplejerske og med mange dejlige kollegaer gennem tiden.

Det selvstændige liv med eget firma "Sundhed for dig" har på en eller anden måde været et meget naturligt valg da min viden om kroppen og dens funktioner samt mine værdier om at tage ansvar for eget helbred kan leves ud her.

Jeg færdiggjorde i 2008 en behandleruddannelse til senetensbehandler, som kræver en sundhedsfaglig baggrund. Jeg har siden 2008 behandlet i egen klinik, hvor manuel behandling og formidling og vejledning om kost og livsstil har været omdrejningspunktet. Jeg har undervist og behandlet på en idrætsefterskole igennem 4 år. Jeg har været tilknyttet uddannelsstedet Eilbygaard dels som underviser i kost på senetensuddannelse og dels været med til at uddanne andre i dette håndværk igennem 2 år.

Januar 2022 byder på et nyt spændende tiltag idet der genåbner muligheden for at sundhedsfaglige kan uddanne sig i håndværket senetensbehandling. Under navnet humanum opstarter jeg denne uddannelsesvirksomhed, hvor håndværk, helhedssyn og det at drive en selvstændig virksomhed bliver de 3 søjler uddannelsen bygges på. 

Krop og sind hænger for mig uløseligt sammen. Yoga handler netop om denne forening, om at stilne sindets konstante aktivitet og mærke kroppen. I mange år har det været mit frirum - yogamåtten - pausen hvor blikket vendes ind, for efterfølgende at kunne vende blikket ud, se lidt klarere, mærke og sanse lidt tydeligere og havde mere energi til mig selv og til at dele med andre. 

Yoga handler for mig om at øve sig i at være mere bevidst. Bevidstheden trænes på yogamåtten og det du erfarer kan tages med ud i dit hverdagsliv og være med til at skabe mere ro indeni i et samfund og en kultur, hvor gøren er højere vægtet end væren.

I maj 2018 afsluttede jeg en 850 timers uddannelse gennem Dansk Yoga. Idag underviser jeg flere ugentlige hold, afholder workshops, kurser og retreats samt underviser yogalærere i anatomi. 

Jeg har i alle årene som selvstændig haft perioder hvor sygeplejefaget også har haft mit fokus for fortsat at have en føling med mit oprindelige fag og have kollegaer i det etablerede sundhedssystem. Jeg har i 15 år været tilknyttet Privathospitalet Mølholm som timelønnet sygeplejerske og senest har jeg haft et 1/2 års vikariat på Vejle Sygehus.

Jeg er pr. 1/10-20 tilbage fuld tid i mit eget firma med behandlinger, yoga og uddannelse og kurser.

- Anne-Dorthe

 

 

 

Anne-Dorthe Nygaard Bertelsen

Anne-Dorthe Nygaard Bertelsen